Vánoční sbírka pro blanenský psí útulek 12/2014

Sbírku na pomoc a podporu blanenského útulku a jeho obyvatel jsme uspořádali, proto abychom alespoň minimálně zpříjemnili psům jejich dočasný pobyt v útulku. Současně jsme touto akcí chtěli útulek jako takový zviditelnit, jelikož většina obyvatel Blanska a okolí netuší, kde útulek leží, jaká je jeho kapacita a jak mu mohou pomoci.

Sbírka byla věcná, nikoliv finanční. Lidé tak měli možnost přinést nejenom staré deky, náhubky, vodítka, hračky, misky či oblečky, ze kterých jejich psí kamarádi již vyrostli, ale také mohli jít koupit granule, konzervy či pamlsky, díky čemuž získali alespoň minimální ponětí o cenách psího krmení a přispěli tím konkrétním psům v útulku Blansko.

Díky sociálním sítím a velké snaze sbírku zviditelnit se akce rozrostla do velkých rozměrů…

Zúčastnilo se jí více než 200 psích nadšenců, několik společností a Nemocnice Blansko. Ta nám poskytla sběrné místo a velkou reklamu, takže návštěvníci nemocnice mohli své dary nechávat přímo tam. Jak mnoho z nich uvedlo, do blanenského útulku by se sami nikdy nevydali, takto však měli možnost pomoct a přispět.

Dva dny před oficiálním předáním sbírky v útulku, jsme v Nemocnici Blansko všechny věcné příspěvky vyzvedli. Předala nám je tisková mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá, která se velmi zasadila o podporu a zviditelnění akce a ředitelka nemocnice MUDr. Vladimíra Danihelková, MBA.

Díky všem zúčastněním se vybralo téměř neuvěřitelné množství psího krmení a dalšího příslušenství:

Granule: 1240 kg             Konzervy: 351 kg             Pamlsky: 35 kg   

Nespočet hraček. Dále pak: 1x psí adventní kalendář, 1x kloubní výživa Alavis, 4x pelech, 30x miska, 13x náhubek, 23x deka, 39x obojek, 16x vodítko, 1x ohlávka, 1x kartáč, 2x postroj, 13x obleček, 1x taška na psa.

Pokud byste se o sbírce chtěli dozvědět více informací, ráda Vám zašlu Závěrečnou zprávu z této akce.

Fotografie z akce: